ШАНОВНІ РЕСПОНДЕНТИ! З 1 СІЧНЯ 2023 РОКУ СТАТИСТИЧНА ТА ФІНАНСОВА ЗВІТНІСТЬ ПОДАЄТЬСЯ ВИКЛЮЧНО В ЕЛЕКТРОННІЙ ФОРМІ.
05.02.2013р. в актовому залі Головного управління статистики о 1000 відбудеться інструктивна нарада з питання «Порядок складання статспостереження по ф.№50-сг  «Основні економічні показники роботи с/г підприємства»
Оздоровлення дітей і підлітків області влітку 2014 року Печать
Прес-випуски 2014

ГУС у Вінницькій області повідомляє: діти та молодь є одним з пріоритетів політики держави. Від рівня їх здоров’я великою мірою залежить формування трудового та інтелектуального потенціалу України. Протягом останніх десяти років у Вінницькій області спостерігається зростання захворюваності дітей на новоутворення, хвороби ендокринної системи, нервової системи, кістково-м’язової системи і сполучної тканини, сечостатевої системи, розлади харчування, порушення обміну речовин.

З метою забезпечення повноцінного відпочинку, оздоровлення дітей та підлітків в області було організовано функціонування 629 дитячих оздоровчих закладів (таборів), що на 23,8% менше, ніж влітку минулого року.

Відпочинок та оздоровлення дітей в області забезпечували 12,3 тис. працівників дитячих оздоровчих закладів, з яких 67% складають педагоги-вихователі, 11% – працівники кухні, 5% - медичні фахівці, а решта – адміністративно-господарський персонал.

Загалом за літній сезон в дитячих закладах оздоровлення та відпочинку оздоровлено майже 61 тис. осіб, що становить 39% від загальної кількості дітей 7-16 років.

В стаціонарних закладах оздоровилось більше 11 тис. дітей та підлітків. А саме, в позаміських закладах оздоровлення – 9,3 тис. осіб та закладах оздоровлення санаторного типу – 2,5 тис. осіб. Відпочивали та оздоровлювались на Вінниччині діти та підлітки з інших регіонів нашої країни: Волинської, Дніпропетровської, Донецької, Житомирської, Закарпатської, Івано-Франківської, Київської, Луганської, Львівської, Миколаївської, Одеської, Полтавської, Рівненської, Сумської, Харківської, Хмельницької, Черкаської, Чернівецької, Чернігівської областей та міста Києва. Більше 2,0 тис. дітей з цих областей були оздоровлені влітку на території нашої області.

Для відпочинку дітей при школах було організовано 605 закладів відпочинку з денним перебуванням, де провели своє дозвілля більше 48 тис. школярів, або 80% від загальної кількості оздоровлених дітей.

За останні роки особливої гостроти набула проблема оздоровлення дітей соціально незахищених категорій.

Влітку цього року було оздоровлено 1,2 тис. дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування, 11,1 тис. дітей з багатодітних і малозабезпечених сімей та майже 700 інвалідів.

Особливої уваги щодо відпочинку та оздоровлення потребують діти, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. Із 17,6 тис. дітей, що перебували під наглядом в медичних закладах Міністерства охорони здоров’я на початок року відпочили та оздоровились в таборах області 2,5 тис.осіб, що становить 14%.

Загальна вартість перебування дітей у оздоровчих закладах влітку 2014 року у позаміських закладах оздоровлення та закладах санаторного типу склала 35,3 млн.грн., (що на 10,0% більше, ніж в минулому році).

Середня вартість одного людино-дня перебування дитини у закладах відпочинку залишилась майже на рівні минулого року і склала 11 грн., в стаціонарних закладах оздоровлення цей показник збільшився на 15% і становив 118 грн.

Перший заступник начальника                                                        С.В. Рибалко

Довідки за телефоном: 52 57 65

Обновлено 28.10.2014 16:32
 

При використанні статистичної інформації посилання на Головне управління статистики обов'язкове
©
 Головне управління статистики у Вінницькій області
Розробник сайту: управління інформаційних технологій Головного управління статистики у Вінницькій області