ШАНОВНІ РЕСПОНДЕНТИ! З 1 СІЧНЯ 2023 РОКУ СТАТИСТИЧНА ТА ФІНАНСОВА ЗВІТНІСТЬ ПОДАЄТЬСЯ ВИКЛЮЧНО В ЕЛЕКТРОННІЙ ФОРМІ.
05.02.2013р. в актовому залі Головного управління статистики о 1000 відбудеться інструктивна нарада з питання «Порядок складання статспостереження по ф.№50-сг  «Основні економічні показники роботи с/г підприємства»
Робота підприємств машинобудування у Вінницькій області Печать
Прес-випуски 2014

Питома вага машинобудування в загальному обсязі реалізованої промислової продукції області складає 2,2%. В області розміщені підприємства верстатобудівної, інструментальної, приладобудівної, автомобільної промисловості, що випускають обладнання для сільського, будівельного та комунального господарства, для легкої та харчової промисловості.

Найбільш впливовішими підприємствами області є ПАТ «Могилів-Подільський машзавод», ПАТ «Хмільниксільмаш», ПАТ «Барський машзавод», ПАТ «Калинівський машзавод», ПАТ «Маяк», Жмеринський ТОВ «Експрес», ТОВ «Вінницький агрегатний завод”, ДП «Вінницятрансприлад».

Вагому частку (48,9%) в машинобудуванні Вінниччини займає виробництво машин та устатковання, 22,7% припадає на виробництво електричного устатковання, 20,7% – на виробництво комп’ютерів, електронної та оптичної продукції та 7,6% – на виробництво транспортних засобів та устатковання.

У виробництві машин та устатковання Вінниччини майже третину (32,8%) займає виробництво машин і устатковання спеціального призначення, 31,8% – виробництво машин і устатковання для виготовлення харчових продуктів і напоїв, 22,5% – виробництво машин і устатковання для сільського та лісового господарства, 20,7% – виробництво гідравлічного та пневматичного устатковання, 13,0% – виробництво інших машин і устатковання загального призначення.

Важливе місце в машинобудуванні Вінницької області займає сільськогосподарське машинобудування, де підприємства області випускають плуги відвальні, розпушувачі та культиватори, борони дискові, машини для приготування кормів для тварин, причепи та напівпричепи сільськогосподарські самозавантажувальні або саморозвантажувальні, вузли та деталі до машин сільськогосподарського призначення.

У виробництві електричного устатковання переважну частку (75%) займає виробництво побутових виробів. В області виробляються електроплитки для приготування їжі, електроприлади для обігріву приміщень та обігріву грунту, водонагрівачі електричні, прилади електронагрівальні.

Заступник  начальника                                                           О.В.Шевченко

Довідки за телефоном: (0432) 52 57 61

 

При використанні статистичної інформації посилання на Головне управління статистики обов'язкове
©
 Головне управління статистики у Вінницькій області
Розробник сайту: управління інформаційних технологій Головного управління статистики у Вінницькій області