ШАНОВНІ РЕСПОНДЕНТИ! З 1 СІЧНЯ 2023 РОКУ СТАТИСТИЧНА ТА ФІНАНСОВА ЗВІТНІСТЬ ПОДАЄТЬСЯ ВИКЛЮЧНО В ЕЛЕКТРОННІЙ ФОРМІ.
05.02.2013р. в актовому залі Головного управління статистики о 1000 відбудеться інструктивна нарада з питання «Порядок складання статспостереження по ф.№50-сг  «Основні економічні показники роботи с/г підприємства»
Печать

Показники роботи сектору запобігання та виявлення корупції ГУС у Вінницькій області за I півріччя 2016 року


Показники роботи

Проведено семінарів, занять, лекцій, круглих столів, кількість осіб, які взяли участь

Розглянуто на колегіях, тематичних нарадах стан протидії корупції

Опубліковано оприлюднено статей, роз’яснень, коментарів антикорупційної спрямованості (кількість)

Розглянуто звернень (кількість) щодо фактів корупції

Проведено
перевірок дотримання
вимог антикорупційного законодавства та інших (кільк. (службових розслідувань

планові/позапланові)

Передано правоохоронним органам матеріалів про факти корупційних правопорушень (кільк.)

Притягнуто до відповідальності (кільк.)

Усунуто корупційні ризики в організаційно-розпорядчих документах (кільк.)

Виявлено корупційних ризиків

сектор запобігання та виявлення корупції ГУС у Вінницькій області

4 семінари, 3 заняття, взяли участь 378 осіб

 

3

 

4

-

2

4

2

-

-

 

 У Головному управлінні статистики протягом І півріччя 2016 року постійно проводилась методично-роз’яснювальна робота, яка полягала в наступному:

- проведення системних заходів профілактично-роз’яснювального характеру з державними службовцями, які спрямовані на формування сталого усвідомлення неприпустимості вчинення корупційних правопорушень, підвищення особистої відповідальності, суворе додержання законів, недопущення використання державними службовцями своїх повноважень у корисливих цілях;

- своєчасне та оперативне проведення роз’яснень щодо змін  антикорупційного законодавства.

З метою надання допомоги щодо заповнення декларацій працівниками Головного управління статистики у Вінницькій  області, впродовж січня-березня 2016 року в кожному структурному підрозділі проводилась роз’яснювальна робота щодо вимог та порядку заповнення декларацій, а також забезпечення працівників відповідними методичними матеріалами. В лютому  місяці поточного періоду була проведена тематична нарада з представником управління захисту економіки ДЗЕ Національної поліції України, старшим опер-уповноваженим в особливо важливих справах – Мартинюком Олексієм Володимировичем, де всі присутні мали змогу додатково набути практичні знання щодо вимог заповнення декларацій та  відповідальності, що безпосередньо несе сам декларант за неподання або несвоєчасне подання декларації.

В березні місяці був проведений семінар з питань декларування за 2015 рік, відповідальності за подання  недостовірних відомостей в декларації про майно, доходи, витрати та зобов’язання фінансового характеру,   Вінницькою ОДПІ ГУ ДФС у Вінницькій області,  де працівники управління мали змогу  детально отримати вичерпуючі  відповіді  з цього напрямку антикорупційного законодавства.

Відповідно до статті 13 Закону України «Про державну службу» щодо заповнення декларацій про доходи, витрати і зобов’язання фінансового  характеру та статті 12 Закону України «Про засади запобігання та протидії корупції»  працівники   апарату Головного управління та його структурних підрозділів вчасно до 1 квітня 2016 року задекларували та подали відомості про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру щодо себе та членів своєї сім’ї за 2015 рік.

На засідані колегії Головного управління статистики 18 лютого 2016 року, розглянуто питання щодо дотримання вимог фінансового контролю Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції» державними службовцями Головного управління статистики у Вінницькій області, 25 лютого - про  дотримання вимог антикорупційного законодавства та здійснення заходів протидії корупції  за 2015 рік. На засідані колегії Головного управління статистики 26 квітня 2015 року, розглянуто питання про стан виконання державними службовцями Головного управління статистики у Вінницькій області  статті 12 «Фінансовий контроль» Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції» та статті 13 «Декларування доходів державних службовців» Закону України « Про державну службу» за 2015 рік.

Згідно з планами роботи ГУС У Вінницькій області по запобіганню та  виявлення корупції  на  2016 рік було проведено:

17 березня 2016 року -  семінар-нарада «Урегулювання конфлікту інтересів та отримання неправомірної вигоди», де прийняли участь начальники структурних підрозділів ГУС у Вінницькій області. А для відділів статистики у районах були надіслані матеріали семінару-наради для вивчення і використання в роботі та для ознайомлення всіх підлеглих працівників.  Додатково було проведено два заняття щодо вимог декларування за 2015 рік а також інформування працівників Головного управління статистики у Вінницькій області щодо недоліків, які мали місце при заповненні Декларації за 2014 рік.

В квітні -  семінар-нарада «Заходи антикорупційного контролю», у якій  прийняли участь начальники галузевих підрозділів ГУС у Вінницькій області. А для відділів статистики у районах були надіслані матеріали семінару-наради для вивчення і використання в роботі та для ознайомлення всіх підлеглих працівників.

В травні 2016 року -  семінар-нарада «Коментарі до антикорупційної програми», у якій  прийняли участь начальники структурних підрозділів ГУС у Вінницькій області. А для відділів статистики у районах були надіслані матеріали семінару-наради для вивчення і використання в роботі та для ознайомлення всіх підлеглих працівників.

Відповідно до планів заходів Держстату України та ГУС у Вінницькій області щодо запобігання та виявлення корупції в органах державної статистики,  у І півріччі року на веб-сайті ГУС у Вінницькій області постійно оновлюється рубрика «Запобіганням проявам корупції», в якій розміщено:

- звіт про результати проведення в Головному управлінні статистики у Вінницькій області цілеспрямованих заходів, направлених на підвищення ефективності системи запобігання і протидії корупції за 2015 рік;

- план заходів щодо посилення роботи, спрямованої на запобігання та виявлення корупції і застосування антикорупційних діянь в органах державної статистики Вінницької області на 2016 рік;

- графік проведення прямих телефонних ліній на тему: «Суспільство проти корупції в Головному управлінні статистики у Вінницькій області в 2016 році».

- план заходів щодо мінімізації можливості виникнення конфлікту інтересів державних службовців ГУС у Вінницькій області та врегулювання конфлікту інтересів у разі його виникнення на 2016 рік.

З 224 відправлених запитів до Вінницької ОДПІ Головного управління Державної фіскальної служби у Вінницькій області та її структурних підрозділів у районах на проведення перевірки  достовірності відомостей щодо застосування заборон, передбачених частинами третьою і четвертою статті 1 Закону України "Про очищення влади",  отримано  221 висновок, що склало 98,7% від усього, з них двом працівникам були вказані висновки з встановленими недостовірними відомостями (дані працівники звільнені з займаних посад відповідно вимог чинного законодавства); решта 1,3% або 3 запита знаходиться в стадії проходження перевірки структурними підрозділами ОДПІ.

Станом на 01.07.2016 року з направлених 307 запитів (декларування за 2014 рік) до Державної фіскальної служби для здійснення перевірки фінансового контролю, отримано 11 відповідей, з них 10 з повідомленнями про встановлення недостовірних відомостей.  7 осіб звільнились на дату надання відповідей щодо перевірки, а по чотирьох направлені матеріали правоохоронним органам про факти корупційних правопорушень. По двох працівниках Головного управління статистики було надано відповідь керівництвом інформаційного забезпечення ГУНП у Вінницькій області щодо списання (закриття) справ, а по двох було проведене службове розслідування щодо виявлення фактів порушення вимог фінансового контролю з відповідним притягнення до дисциплінарної відповідальності за результатами розслідування.  Отже, враховуючи вищевикладене, по результатах перевірки з фінансового контролю за 2014 рік по 296 державних службовцях надано висновки з встановленими достовірними відомостями ( 96,4%).

Сектором запобігання та протидії корупції, у відповідності до Порядку проведення антикорупційної експертизи, затвердженому наказом Міністерства юстиції України 18.03.2015  № 383/5 Зареєстрованому в Міністерстві юстиції України 19 березня 2015 за № 303/26748, було проведено експертизу 34 наказів Головного управління статистики у Вінницькій області  на предмет виявлення корупціогенних норм. За результатами вказаних експертиз, у вказаних нормативних актах, дискреційних повноважень або положень що створюють загрозу вчинення корупційних дій не виявлено.

Показники роботи

Проведено семінарів, занять, лекцій, круглих столів, кількість осіб, які взяли участь

Розглянуто на колегіях, тематичних нарадах стан протидії корупції

Опубліковано оприлюднено статей, роз’яснень, коментарів антикорупційної спрямованості (кількість)

Розглянуто звернень (кількість) щодо фактів корупції

Проведено перевірок дотримання вимог антикорупційного законодавства та інших (кільк.
планові/позапланові)

Передано правоохоронним органам матеріалів про факти корупційних правопорушень (кільк.)

Притягнуто до відповідальності (кільк.)

Усунуто корупційні ризики в організаційно-розпорядчих документах (кільк.)

Виявлено корупційних ризиків

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

сектор запобігання та виявлення корупції ГУС у Вінницькій області

3 семінари,
2 заняття, взяли участь 166 осіб

 

2

 

4

4

 

У Головному управлінні статистики протягом І кварталу 2016 року постійно проводилась методично-роз’яснювальна робота, яка полягала в наступному:

- проведення системних заходів профілактично-роз’яснювального характеру з державними службовцями, які спрямовані на формування сталого усвідомлення неприпустимості вчинення корупційних правопорушень, підвищення особистої відповідальності, суворе додержання законів, недопущення використання державними службовцями своїх повноважень у корисливих цілях;

- своєчасне та оперативне проведення роз’яснень щодо змін  антикорупційного законодавства.

З метою надання допомоги щодо заповнення декларацій працівниками Головного управління статистики у Вінницькій  області, впродовж січня-березня 2016 року в кожному структурному підрозділі проводилась роз’яснювальна робота щодо вимог та порядку заповнення декларацій, а також забезпечення працівників відповідними методичними матеріалами. В лютому  місяці поточного періоду була проведена тематична нарада з представником управління захисту економіки ДЗЕ Національної поліції України, старшим опер-уповноваженим в особливо важливих справах – Мартинюком Олексієм Володимировичем, де всі присутні мали змогу додатково набути практичні знання щодо вимог заповнення декларацій та  відповідальності, що безпосередньо несе сам декларант за неподання або несвоєчасне подання декларації.

В березні місяці був проведений семінар з питань декларування за 2015 рік, відповідальності за подання  недостовірних відомостей в декларації про майно, доходи, витрати та зобов’язання фінансового характеру,   Вінницькою ОДПІ ГУ ДФС у Вінницькій області,  де працівники управління мали змогу  детально отримати вичерпуючі  відповіді  з цього напрямку антикорупційного законодавства.

Відповідно до статті 13 Закону України «Про державну службу» щодо заповнення декларацій про доходи, витрати і зобов’язання фінансового  характеру та статті 12 Закону України «Про засади запобігання та протидії корупції»  працівники   апарату Головного управління та його структурних підрозділів вчасно до 1 квітня 2016 року задекларували та подали відомості про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру щодо себе та членів своєї сім’ї за 2015 рік.

На засідані колегії Головного управління статистики 18 лютого 2016 року, розглянуто питання щодо дотримання вимог фінансового контролю Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції» державними службовцями Головного управління статистики у Вінницькій області, 25 лютого - про  дотримання вимог антикорупційного законодавства та здійснення заходів протидії корупції  за 2015 рік.

Згідно з планами роботи ГУС У Вінницькій області по запобіганню та  виявлення корупції  на  2016 рік було проведено:

17 березня 2016 року -  семінар-нарада «Урегулювання конфлікту інтересів та отримання неправомірної вигоди», де прийняли участь начальники галузевих підрозділів ГУС у Вінницькій області. А для управлінь (відділів) статистики у районах були надіслані матеріали семінару-наради для вивчення і використання в роботі та для ознайомлення всіх підлеглих працівників.  Додатково було проведено два заняття щодо вимог декларування за 2015 рік а також інформування працівників Головного управління статистики у Вінницькій області щодо недоліків, які мали місце при заповненні Декларації за 2014 рік.

Відповідно до планів заходів Держстату України та ГУС у Вінницькій області щодо запобігання та виявлення корупції в органах державної статистики,  у І кварталі 2016 року на веб-сайті ГУС у Вінницькій області постійно оновлюється рубрика «Запобіганням проявам корупції», в якій розміщено:

- звіт про результати проведення в Головному управлінні статистики у Вінницькій області цілеспрямованих заходів, направлених на підвищення ефективності системи запобігання і протидії корупції за 2015 рік;

- план заходів щодо посилення роботи, спрямованої на запобігання та виявлення корупції і застосування антикорупційних діянь в органах державної статистики Вінницької області на 2016 рік;

- графік проведення прямих телефонних ліній на тему: «Суспільство проти корупції в Головному управлінні статистики у Вінницькій області в 2016 році».

- план заходів щодо мінімізації можливості виникнення конфлікту інтересів державних службовців ГУС у Вінницькій області та врегулювання конфлікту інтересів у разі його виникнення на 2016 рік.

З 224 відправлених запитів до Вінницької ОДПІ Головного управління Державної фіскальної служби у Вінницькій області та її структурних підрозділів у районах на проведення перевірки  достовірності відомостей щодо застосування заборон, передбачених частинами третьою і четвертою статті 1 Закону України "Про очищення влади",  отримано  173 висновки, що склало 77% від усього, з них двом працівникам були вказані висновки з встановленими недостовірними відомостями (дані працівники звільнені з займаних посад відповідно вимог чинного законодавства); решта 23% або 51 запит знаходиться в стадії проходження перевірки структурними підрозділами ОДПІ.

Станом на 01.04.2016 року з направлених 307 запитів (кількість державних працівників на кінець 2015 року) до Державної фіскальної служби для здійснення перевірки фінансового контролю отримано 11 відповідей, з них 10 з повідомленнями про встановлення недостовірних відомостей.  6 осіб звільнились на дату надання відповідей щодо перевірки, а по чотирьох направлені матеріали правоохоронним органам про факти корупційних правопорушень. По двом працівникам Головного управління статистики було надано відповідь керівництвом інформаційного забезпечення ГУНП у Вінницькій області щодо списання справ, а по двох ведеться досудове розслідування Вінницьким міським відділом поліції.

Сектором запобігання та протидії корупції, у відповідності до Порядку проведення антикорупційної експертизи, затвердженому наказом Міністерства юстиції України 18.03.2015  № 383/5 Зареєстрованому в Міністерстві юстиції України 19 березня 2015 за № 303/26748, було проведено експертизу 34 наказів Головного управління статистики у Вінницькій області  на предмет виявлення корупціогенних норм. За результатами вказаних експертиз, у вказаних нормативних актах, дискреційних повноважень або положень що створюють загрозу вчинення корупційних дій не виявлено.

 

 

Начальник                                                                                                    С.Н.Ігнатов

 

Завідувач сектору
запобігання та виявлення корупції                                                            О.М.Бережнюк

Обновлено 04.07.2016 09:15
 

При використанні статистичної інформації посилання на Головне управління статистики обов'язкове
©
 Головне управління статистики у Вінницькій області
Розробник сайту: управління інформаційних технологій Головного управління статистики у Вінницькій області