ШАНОВНІ РЕСПОНДЕНТИ! З 1 СІЧНЯ 2023 РОКУ СТАТИСТИЧНА ТА ФІНАНСОВА ЗВІТНІСТЬ ПОДАЄТЬСЯ ВИКЛЮЧНО В ЕЛЕКТРОННІЙ ФОРМІ.
05.02.2013р. в актовому залі Головного управління статистики о 1000 відбудеться інструктивна нарада з питання «Порядок складання статспостереження по ф.№50-сг  «Основні економічні показники роботи с/г підприємства»
Печать

                                                                                                                                                                                                             ЗАТВЕРДЖУЮ
                                                                                                                                                                                                             Начальник Головного управління
                                                                                                                                                                                                             статистики у Вінницькій області
                                                                                                                                                                                                              ________________ С.РИБАЛКО

                                                                                                                                                                                                              17 січня 2023 року

 

ЗАХОДИ

щодо мінімізації можливості виникнення конфлікту інтересів державних службовців Головного управління статистики у Вінницькій області
та врегулювання конфлікту інтересів у разі його виникнення на 2023 piк


№ з/п

Найменування заходу

Термін виконання

Відповідальні виконавці

1. Заходи з мінімізації можливості виникнення конфлікту інтересів

1.1

Забезпечити перевірку наявності конфлікту інтересів осіб, які вперше приймаються на державну службу або призначаються на посади державної служби за переведенням тощо, з обов’язковим ознайомленням цих осіб під особистий підпис з обмеженнями щодо використання службового становища, сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності, одержання подарунків (пожертв), роботи близьких осіб, а також про зобов’язання вживати заходів щодо недопущення будь-якої можливості виникнення конфлікту інтересів з невідкладним письмовим повідомленням безпосереднього керівника про наявність або виникнення конфлікту інтересів.

Постійно

Відділ управління персоналом,
головний спеціаліст з питань запобігання та виявлення корупції

1.2

До призначення на посаду державного службовця забезпечити контроль за усуненням кандидатами на таку посаду обставин, що можуть призвести до виникнення конфлікту інтересів, у тому числі шляхом відчуження корпоративних прав, майна або майнових прав, передачі їх у довірче управління або в будь-який інший спосіб.

Постійно

Відділ управління персоналом,
головний спеціаліст з питань запобігання та виявлення корупції

1.3

Організувати проведення занять, навчань, тренінгів з підвищення кваліфікації державних службовців з питань вивчення положень антикорупційного законодавства, у тому числі в частині попередження та врегулювання випадків можливого виникнення конфлікту інтересів.

Згідно із планами графіками ГУС підвищення  кваліфікації

Відділ управління персоналом,
головний спеціаліст з питань запобігання та виявлення корупції

1.4

Проводити анкетування державних службовців ГУС у Вінницькій області з метою можливого виявлення корупційних ризиків у діяльності структурних підрозділів.

Щорічно

Головний спеціаліст з питань запобігання
та виявлення корупції

1.5

Надавати роз’яснення державним службовцям ГУС у Вінницькій області  вимог глави 13-А Кодексу України про адміністративні правопорушення, законів України «Про запобігання корупції» (зі змінами), «Про державну службу» (зі змінами) «Про внесення змін до Загальних правил етичної поведінки державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування», затверджених наказом Національного агентства України  з питань державної служби України від 28.04.2021 № 72-21.

Постійно

Відділ управління персоналом,
головний спеціаліст з питань запобігання та виявлення корупції

1.6

Проводити перевірку декларацій на наявність конфлікту інтересів шляхом порівняння службових обов’язків суб’єктів декларування з їх та членів їх сімей фінансовими інтересами та, у разі встановлення ознак правопорушення, письмово повідомляти про це начальника ГУС  у Вінницькій області.

Щорічно протягом тридцяти днів з дня подання декларації

Головний спеціаліст з питань запобігання та виявлення корупції

1.7

Проведення роз’яснювальної та інформаційної роботи серед державних службовців ГУС у Вінницькій області з питань дотримання законів України «Про запобігання корупції» (зі змінами), «Про очищення влади», про внесення змін до деяких  законодавчих  актів України щодо відповідальності за корупційні  та пов’язані з корупцією правопорушення, тощо.

Постійно

Відділ  управління персоналом, головний спеціаліст з питань запобігання та виявлення корупції

2. Заходи з врегулювання конфлікту інтересів у разі його виникнення

2.1

Проводити профілактично-роз’яснювальну роботу із напрямку запобігання конфлікту інтересів, усунення причин, що можуть призвести до його виникнення, та забезпечити негайне реагування на повідомлення підлеглих про наявність чи виникнення конфлікту інтересів, у тому числі під час виконання ними службових обов’язків.

Постійно

Керівники структурних підрозділів, відділ управління персоналом, головний  спеціаліст з питань запобігання та виявлення корупції

2.2

Вживати всіх необхідних заходів, спрямованих на запобігання конфлікту інтересів, шляхом доручення виконання відповідного службового завдання іншій посадовій особі або в інший спосіб, передбачених законодавством.

У разі виникнення конфлікту інтересів

Керівники структурних підрозділів, відділ  управління персоналом, головний спеціаліст з питань запобігання та виявлення корупції

2.3

У разі неможливості усунення конфлікту інтересів шляхом заміщення державного службовця іншою особою та відсутності можливостей для його переведення на іншу посаду відповідної категорії посад державних службовців у найкоротший строк, але не більше ніж протягом одного робочого дня, ініціювати прийняття керівництвом управління рішення про здійснення контролю за рішеннями, що приймаються цим державним службовцем, з обов’язковим визначенням форми контролю, відповідальної особи та вимог до державного службовця щодо прийняття рішення стосовно предмета конфлікту інтересів.

У разі необхідності

Керівники структурних  підрозділів

2.4

Про всі випадки виникнення конфлікту інтересів у письмовій формі інформувати  безпосереднього керівника, головного спеціаліста з питань запобігання та виявлення корупції. Встановлення факту конфлікту інтересів зобов’язує  обов’язкове вжиття всіх необхідних заходів, спрямованих  для його запобігання та врегулювання.

Упродовж трьох робочих днів з дня встановлення факту конфлікту інтересів

Керівники структурних підрозділів

2.5

Проведення експертизи проектів нормативних актів та інших розпорядчих документів, що видаються Головним управлінням статистики у Вінницькій області, на предмет виявлення чинників, що сприяють чи можуть сприяти вчиненню корупційних правопорушень, а також наявності дискреційних повноважень.

За потреби

Відділ  управління персоналом, головний спеціаліст з питань запобігання тавиявлення корупції

2.6

Забезпечення розроблення планів роботи щодо зaпoбігання та виявлення корупції в ГУС у Вінницькій області, із урахуванням заходів  по врегулюванню конфлікту інтересів та запобіганню його виникненню.

Грудень п.р.

Головний спеціаліст з питань запобігання та виявлення корупції

 

Начальник відділу управління персоналом                                                                                             Наталія КРУК

 

Головний спеціаліст з питань запобігання та виявлення корупції                                                        Ольга БЕРЕЖНЮК
                                                                     

 

При використанні статистичної інформації посилання на Головне управління статистики обов'язкове
©
 Головне управління статистики у Вінницькій області
Розробник сайту: управління інформаційних технологій Головного управління статистики у Вінницькій області