ШАНОВНІ РЕСПОНДЕНТИ! З 1 СІЧНЯ 2023 РОКУ СТАТИСТИЧНА ТА ФІНАНСОВА ЗВІТНІСТЬ ПОДАЄТЬСЯ ВИКЛЮЧНО В ЕЛЕКТРОННІЙ ФОРМІ.
05.02.2013р. в актовому залі Головного управління статистики о 1000 відбудеться інструктивна нарада з питання «Порядок складання статспостереження по ф.№50-сг  «Основні економічні показники роботи с/г підприємства»
5 грудня – День працівників статистики! Печать
Прес-випуски 2016 - Прес-випуски грудень 2016 року
01.12.2016 15:50

Важливим чинником у розвитку будь-якого демократичного суспільства є максимальне задоволення інформаційних потреб. Саме з цією метою і створені органи державної статистики, які займаються вивченням економічних, соціальних, демографічних, екологічних явищ і процесів, які відбуваються як в окремих регіонах, так і в країні в цілому.

Статистична інформація – важливий інструмент, що має широкий спектр використання – від законодавчої та виконавчої влади до рядового громадянина.

Органи державної статистики роблять вагомий вклад у соціально-економічний розвиток країни.  Адже на їхню службу покладено надзвичайну важливу та відповідальну місію – збирати інформацію про те, що відбувається в суспільстві. Й не тільки збирати, але й правильно, точно обробляти, узагальнювати.

Протягом цього року працівниками органів державної статистики області опрацьовується понад 270 тис. звітів за 112 формами статистичної звітності. Статистичними спостереженнями охоплено більше 12 тисяч респондентів.

Одним із пріоритетних напрямків роботи Головного управління статистики у Вінницькій області залишається забезпечення партнерських стосунків з респондентами. Запроваджені нові форми подання статистичної звітності­ – в електронному вигляді, через центр «Єдине вікно», за дворівневою системою набувають подальшого розвитку. З початку року до органів статистики області надійшло більше 100 тисяч електронних статистичних звітів; на сьогоднішній день вже більше половини респондентів  подають звіти засобами електронного зв`язку.

Професійна реальність працівників статистики − це не тільки цифри, але й аналіз даних усіх сфер життєдіяльності нашої країни, регіону, що забезпечує суспільство, владу, органи місцевого самоврядування важливим інструментом − всебічною інформацією, необхідною для прийняття важливих і відповідальних управлінських рішень.

З цією метою працівниками органів статистики готуються комплексні та тематичні публікації, зокрема збірники, бюлетені, доповіді. В цьому році їх підготовлено більше 200.

Гласність та доступність статистичної інформації забезпечується оприлюдненням її на веб-сайті Головного управління статистики, розміщенням в засобах масової інформації. Так, протягом року в засобах масової інформації було майже 800 оприлюднень повідомлень з різних аспектів соціально-економічного розвитку регіону, підготовлених працівниками статистики; щоденно на веб-сайті Головного управління розміщуються нові інформаційні матеріали.

Переважна більшість людей, які працюють в Головному управлінні статистики у Вінницькій області – досвідчені працівники, які присвятили багато років свого життя цій професії. Третина співробітників має стаж роботи в органах державної статистики понад 20 років. Їхня робота досить непроста. Вона надзвичайно відповідальна, а також творча та інтелектуальна.

Шановні статистики, фахівці, які безпосередньо ведуть статистичний облік і звітність на підприємствах, прийміть щирі вітання з нагоди Дня працівників статистики. Завдяки вашій праці статистична служба і надалі буде забезпечувати формування найсучаснішої інформаційної системи, широку доступність інформації та виступатиме потужним чинником демократизації суспільства. Міцного здоров’я вам, добробуту, сімейного благополуччя та плідної праці.


Начальник                                                                                                         Сергій Ігнатов

Обновлено 01.12.2016 16:40
 

При використанні статистичної інформації посилання на Головне управління статистики обов'язкове
©
 Головне управління статистики у Вінницькій області
Розробник сайту: управління інформаційних технологій Головного управління статистики у Вінницькій області