ШАНОВНІ РЕСПОНДЕНТИ! З 1 СІЧНЯ 2023 РОКУ СТАТИСТИЧНА ТА ФІНАНСОВА ЗВІТНІСТЬ ПОДАЄТЬСЯ ВИКЛЮЧНО В ЕЛЕКТРОННІЙ ФОРМІ.
05.02.2013р. в актовому залі Головного управління статистики о 1000 відбудеться інструктивна нарада з питання «Порядок складання статспостереження по ф.№50-сг  «Основні економічні показники роботи с/г підприємства»
Стан торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами Печать
Прес-випуски 2017 - Прес-випуск грудень 2017 року
26.12.2017 12:21

За даними Головного управління статистики у Вінницькій області алкогольні напої та тютюнові вироби входять в шістку товарів, які користуються найбільшим попитом після бензину моторного, дизельного пального (газойлю), автомобілів та автотоварів, фармацевтичних товарів. На їх долю припадає 5,2% загального обсягу товарообороту торгової мережі та 14,7 % обсягу товарообороту продовольчої групи.

Через роздрібну мережу області за січень–вересень 2017 року  реалізовано алкогольних напоїв на 453,9 млн.грн, що менше рівня попереднього періоду на 1,9% та тютюнових виробів – на 343,3 млн.грн, що більше на 17,9% за відповідний період минулого року ( в порівнянних цінах).

Подорожчання алкогольних напоїв на 17,9% та тютюнових виробів на 43,7% не вплинуло на попит товарів цієї групи. На їх придбання у торговій мережі підприємств (юридичних осіб) населенням області було витрачено коштів більше, ніж на покупку разом взятих: м’ясопродуктів, риби і морепродуктів, цукрових кондитерських виробів,  хлібобулочних виробів.

Найбільша питома вага в структурі алкогольних напоїв припадає на горілку  та  лікеро-горілчані вироби (27,6%), найменша (4,2%) – на напої слабоалкогольні.

У перерахунку на  абсолютний  алкоголь продаж алкогольних напоїв у розрахунку на одну особу населення  порівняно з минулим періодом зменшився на 0,1 л і становив в середньому по області 0,5 л.

В загальному обсязі роздрібного продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів   переважає продукція вітчизняних виробників. За січень–вересень поточного року через торгову мережу області реалізовано алкогольних виробів вітчизняного виробництва  на  382,6 млн.грн (84,3% загального обсягу) та тютюнових виробів – на 279,0 млн.грн (81,3%).

 

Перший заступник начальника                                                                 С. В. Рибалко

Довідки за телефоном: (0432) 52 57 75

 

При використанні статистичної інформації посилання на Головне управління статистики обов'язкове
©
 Головне управління статистики у Вінницькій області
Розробник сайту: управління інформаційних технологій Головного управління статистики у Вінницькій області