ШАНОВНІ РЕСПОНДЕНТИ! З 1 СІЧНЯ 2023 РОКУ СТАТИСТИЧНА ТА ФІНАНСОВА ЗВІТНІСТЬ ПОДАЄТЬСЯ ВИКЛЮЧНО В ЕЛЕКТРОННІЙ ФОРМІ.
05.02.2013р. в актовому залі Головного управління статистики о 1000 відбудеться інструктивна нарада з питання «Порядок складання статспостереження по ф.№50-сг  «Основні економічні показники роботи с/г підприємства»
Зовнішньоекономічна діяльність підприємств Вінницької області Печать
Прес-випуски 2016 - Прес-випуски травень 2016 року
23.05.2016 08:30

За даними Головного управління статистики у Вінницькій області зовнішньоторговельний оборот товарів у І кварталі 2016р. склав 240 млн.дол. США, що менше, проти І кварталу 2015р., на 14 млн.дол. США.

Обсяги експорту та імпорту товарів становили, відповідно, 176 і 64 млн.дол. США, що свідчить про значну перевагу експорту товарів над імпортом. Баланс зовнішньої торгівлі товарами стабільно продовжує залишатись позитивним і становить 112 млн.дол. Зовнішньоторговельні операції з товарами суб’єкти господарювання області здійснювали з партнерами із 98 країн світу.

Провідними країнами в зовнішній торгівлі товарами є Китай (32 млн.дол.), Польща та Індія (по 22 млн.дол.), Румунія (16 млн.дол.), Білорусь (15 млн.дол.), Туреччина (14 млн.дол.), Німеччина та Російська Федерація (по 12 млн.дол.), Італія (9 млн.дол.) та Іспанія і Нідерланди (по 8 млн.дол.).

Товарна структура зовнішньої торгівлі товарами області на протязі багатьох років залишається відносно стабільною з незначним відсотковим коливанням. Основу її складають продукти рослинного походження, жири та олії тваринного або рослинного походження і готові харчові продукти. Іноземними  резидентами закуплено на Вінниччині 408 т м’яса великої рогатої худоби, 3 тис.т молока і молочних продуктів, 568 т масла вершкового та інших молочних жирів, 110 т сирів, 112 тис.т зернових культур, 416 т круп зернових, 74 тис.т олії соняшникової, 15 тис.т цукру білого, 47 тис.дал горілки, 12 тис.м3 лісоматеріалів та 473 т прокату чорних металів. Суб’єктами господарювання Вінниччини закуплено у іноземних партнерів 185 т м’яса великої рогатої худоби, 2 тис.т продуктів переробки нафти, 46 т медикаментів, 3 тис.т добрив, 5 тис. шт. шин для вантажних автомобілів, 2 тис.м3 плит деревноволокнистих, 467 тис.м2 тканин різних видів, 3 тис.т прокату чорних металів, 63 тис. шт. машин пральних побутових, 23 комбайни зернозбиральні, 196 тракторів, 113 автомобілів вантажних, 34 автомобілі легкові, 450 автонавантажувачів, 2 автобуси та 15 автомобілів спеціальних.

За попередніми даними зовнішньоторговельний оборот послуг у І кварталі 2016 року становив 22 млн.дол. США. Обсяги експорту та імпорту послуг склали, відповідно, 16 та 6 млн.дол. Підприємства Вінниччини надавали послуги резидентам із 85 країн світу, а отримували з 35 країн.

Основними споживачами послуг були Багамські Острови, Ґібралтар, Ізраїль та Німеччина. Іноземним резидентам в найбільших обсягах надавались послуги у сфері телекомунікації, комп’ютерні та інформаційні послуги. Їх обсяги становлять 10 млн.дол. Крім того, в великих обсягах надавались послуги з переробки матеріальних ресурсів та послуги пов’язані з подорожами, обсяги яких становлять, відповідно, 2 млн.дол. і 3 млн.дол.

Провідними партнерами в імпорті послуг є такі країни, як Австрія, Велика Британія, Естонія, Кіпр, Німеччина, Об’єднані Арабські Емірати та Франція. Найбільші обсяги імпорту послуг належать роялті та іншим послугам, пов’язаним з використанням інтелектуальної власності і діловим послугам (відповідно, 4 млн.дол. та 1 млн.дол.). Крім того, великим попитом у суб’єктів підприємницької діяльності області користувались транспортні послуги; послуги, пов’язані з фінансовою діяльністю та послуги з ремонту та технічного обслуговування, що не віднесені до інших категорій.

 

 

Перший заступник начальника                                                                            С. В. Рибалко

 

Довідка за телефоном: (0432) 52 57 75

 

При використанні статистичної інформації посилання на Головне управління статистики обов'язкове
©
 Головне управління статистики у Вінницькій області
Розробник сайту: управління інформаційних технологій Головного управління статистики у Вінницькій області