ШАНОВНІ РЕСПОНДЕНТИ! З 1 СІЧНЯ 2023 РОКУ СТАТИСТИЧНА ТА ФІНАНСОВА ЗВІТНІСТЬ ПОДАЄТЬСЯ ВИКЛЮЧНО В ЕЛЕКТРОННІЙ ФОРМІ.
05.02.2013р. в актовому залі Головного управління статистики о 1000 відбудеться інструктивна нарада з питання «Порядок складання статспостереження по ф.№50-сг  «Основні економічні показники роботи с/г підприємства»
Стан ринку алкогольних та тютюнових виробів Печать
Прес-випуски 2015 - Прес-випуски грудень 2015 року
25.12.2015 15:00

За даними Головного управління статистики у Вінницькій області алкогольні напої та тютюнові вироби входять в шістку товарів, які користуються найбільшим попитом після бензину моторного, дизельного пального (газойлю), автомобілів та автотоварів, фармацевтичних товарів. На їх долю припадає 13,3% загального обсягу товарообороту торгової мережі та 36,5 % обсягу товарообороту продовольчої групи.

Через роздрібну мережу області за 9 місяців 2015 року  реалізовано алкогольних напоїв на 488,6 млн.грн, що більше рівня попереднього періоду на 1,9 % та тютюнових виробів – на 576,3 млн.грн., що менше на 12,9% за відповідний період минулого року ( в порівнянних цінах).

Подорожчання алкогольних напоїв на 25,1% та тютюнових виробів на 46,8% не вплинуло на попит товарів цієї групи. На їх придбання у торговій мережі підприємств (юридичних осіб) населенням області було витрачено коштів більше, ніж на покупку разом взятих: м’ясопродуктів  та консервів м’ясних, риби і морепродуктів, кондитерських виробів, виробів хлібобулочних, плодів та ягід, винограду, горіхів та цукру.

Найбільша питома вага в структурі алкогольних напоїв припадає на горілку та лікеро-горілчані вироби (більше 46,1%), найменша (близько 5,0%) – на вина ігристі (шампанське).

У перерахунку на абсолютний алкоголь продаж алкогольних напоїв у розрахунку на одну особу не змінився і залишився на рівні минулого періоду 1,0 л.

В загальному обсязі роздрібного продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів переважає продукція вітчизняних виробників. За січень-вересень поточного року через торгову мережу області реалізовано алкогольних виробів вітчизняного виробництва  на  444,8 млн.грн. (91,0% загального обсягу) та тютюнових виробів – на 542,1 млн.грн.  (94,0%).

 

Перший заступник начальника                                                                        С. В. Рибалко

 

Довідки за телефоном: (0432) 52-57-75

 

При використанні статистичної інформації посилання на Головне управління статистики обов'язкове
©
 Головне управління статистики у Вінницькій області
Розробник сайту: управління інформаційних технологій Головного управління статистики у Вінницькій області