ШАНОВНІ РЕСПОНДЕНТИ! З 1 СІЧНЯ 2023 РОКУ СТАТИСТИЧНА ТА ФІНАНСОВА ЗВІТНІСТЬ ПОДАЄТЬСЯ ВИКЛЮЧНО В ЕЛЕКТРОННІЙ ФОРМІ.
05.02.2013р. в актовому залі Головного управління статистики о 1000 відбудеться інструктивна нарада з питання «Порядок складання статспостереження по ф.№50-сг  «Основні економічні показники роботи с/г підприємства»
5 грудня – День працівників статистики! Печать
Прес-випуски 2015 - Прес-випуски грудень 2015 року
04.12.2015 08:59

У добу рішучих економічних реформ та глибоких соціальних перетворень значення статистичних служб зростає. Надійність та якість інформаційної бази, яку створюють працівники статистики своєю роботою, закладає фундаментальні основи ефективного управління економічним і соціальним розвитком держави.

Професійна реальність працівників статистики − це не тільки цифри, але й аналіз даних усіх сфер життєдіяльності нашої країни, регіону, що забезпечує суспільство, владу, органи місцевого самоврядування важливим інструментом − всебічною інформацією, необхідною для прийняття важливих і відповідальних управлінських рішень.

Наша статистика постійно оновлюється, удосконалюється, адаптується до міжнародних стандартів.

Запроваджені нові форми подання статистичної звітності­ – в електронному вигляді, через центр «Єдине вікно», за дворівневою системою, набули подальшого розвитку і в цьому році. З початку року респондентами було подано більше 80 тис. електронних статистичних звітів, до звітування в електронному вигляді було залучено більше 3 тис. нових респондентів, а питома вага звітів, поданих засобами електронного зв`язку у третьому кварталі становила майже 45%.

Працівниками органів статистики області опрацьовано понад 300 тис. звітів, статистичними спостереженнями було охоплено більше 14 тис. респондентів.

Наразі, отримання достовірної інформації щодо соціально-економічних процесів у суспільстві неможливе без участі респондентів і користувачів, які працюють в єдиній команді зі статистиками, як повноправні учасники процесу статистичного виробництва.

В якості ключових користувачів статінформації, в цьому році їх налічується 328, виступають органи державного управління та місцевого самоврядування, науковці, керівники та менеджери підприємств, громадські організації, населення, засоби масової інформації.

Для задоволення їх потреб з початку поточного року було підготовлено 706 експрес-випусків, 146 статистичних бюлетенів, 23 статистичних збірники, 30 доповідей, 24 буклети. Оприлюднено у засобах масової інформації 770 прес-випусків з різних аспектів соціально-економічного розвитку регіону, на запити користувачів надано 1724 відповіді.

Головне управління статистики − це висококваліфікований колектив, в якому працює 280 осіб, переважна частина з яких (91%) – жінки, 90% працівників мають повну вищу освіту. Третина співробітників має стаж роботи в органах державної статистики понад 20 років, що сприяє високопродуктивній, ефективній праці.

 * * * * * *

Щиро вітаємо працівників статистики, фахівців, які безпосередньо ведуть статистичний облік і звітність на підприємствах, та користувачів статистичної інформації з Днем працівників статистики.

Бажаємо прихильної долі, вагомих здобутків, міцного здоров'я, миру та злагоди в родинах, невичерпної енергії, професійної удачі.

Обновлено 04.12.2015 09:05
 

При використанні статистичної інформації посилання на Головне управління статистики обов'язкове
©
 Головне управління статистики у Вінницькій області
Розробник сайту: управління інформаційних технологій Головного управління статистики у Вінницькій області