ШАНОВНІ РЕСПОНДЕНТИ! З 1 СІЧНЯ 2023 РОКУ СТАТИСТИЧНА ТА ФІНАНСОВА ЗВІТНІСТЬ ПОДАЄТЬСЯ ВИКЛЮЧНО В ЕЛЕКТРОННІЙ ФОРМІ.
05.02.2013р. в актовому залі Головного управління статистики о 1000 відбудеться інструктивна нарада з питання «Порядок складання статспостереження по ф.№50-сг  «Основні економічні показники роботи с/г підприємства»
25 жовтня – День автомобіліста і дорожника! Печать
Прес-випуски 2015 - Прес-випуск жовтень 2015 року
22.10.2015 13:51

Автомобілі дозволяють нам швидко пересуватися, встигати вчасно в потрібні місця, доставляти будь-які вантажі в різні куточки країни та подорожувати. Завдяки своїй мобільності, доступності автомобільний транспорт є лідером на ринку вантажних та пасажирських перевезень області.

Серед підприємств-юридичних осіб Вінницької області, які займаються наданням послуг автомобільних перевезень, більше половини (62,4%) здійснюють автомобільні вантажні перевезення, 37,6% – пасажирські перевезення. Усі підприємства автомобільного транспорту області відносяться до малого та середнього підприємництва, де 94,0% становлять малі підприємства, з яких дві третини – мікропідприємства.

За січень–вересень 2015р. підприємствами автомобільного транспорту (з урахуванням перевезень фізичними особами-підприємцями) доставлено споживачам 2,6 млн.т вантажів, що становить 18% від загальнообласних обсягів вантажних перевезень усіма видами транспорту. За цей період виконано вантажооборот в обсязі 629 млн.ткм.

Обсяги пасажирських перевезень автобусами січень–вересень 2015 року становили 65,5 млн. осіб, що відповідає рівню січня–вересня 2014 року.

По обсягах перевезених пасажирів автобусами та пасажирообороту область займає відповідно 9 та 8 позицію серед регіонів України, по темпах зростання обсягів пасажирських автоперевезень та пасажирообороту – 3 та 5  місця відповідно.

Автомобільні дороги – це важлива складова загальної транспортної системи області. Саме від стану доріг та злагодженої роботи перевізників залежить якість та своєчасність забезпечення потреб економіки, соціальної сфери, громадян.

Вінницька область, як і в минулі роки, має одну з найбільших протяжностей автодоріг загального користування – 9,5 тис.км. Це 2 місце серед регіонів України. Щільність автомобільних доріг з твердим покриттям на 1000 кв.км території по Вінницькій області становить 339 км, що вище, ніж в цілому по країні та в інших областях. По цьому показнику область посідає п’яте місце серед регіонів України.

 

* * * * *

Щиро вітаємо всіх працівників автомобільного транспорту та дорожнього господарства з професійним святом. Бажаємо міцного здоров’я, родинного благополуччя, добробуту, нових трудових здобутків, невичерпної енергії, подальшої успішної та безаварійної роботи!

       Нехай усі дороги будуть рівними і ведуть до успіху!

 

При використанні статистичної інформації посилання на Головне управління статистики обов'язкове
©
 Головне управління статистики у Вінницькій області
Розробник сайту: управління інформаційних технологій Головного управління статистики у Вінницькій області