ШАНОВНІ РЕСПОНДЕНТИ! З 1 СІЧНЯ 2023 РОКУ СТАТИСТИЧНА ТА ФІНАНСОВА ЗВІТНІСТЬ ПОДАЄТЬСЯ ВИКЛЮЧНО В ЕЛЕКТРОННІЙ ФОРМІ.
05.02.2013р. в актовому залі Головного управління статистики о 1000 відбудеться інструктивна нарада з питання «Порядок складання статспостереження по ф.№50-сг  «Основні економічні показники роботи с/г підприємства»
Розвиток торговельних стосунків з країнами Американського континенту Печать
Прес-випуски 2013 - Прес-випуски вересень 2013 року
16.09.2013 16:21

В зовнішній торгівлі Вінниччини певне місце належить країнам  Американського континенту. Суб’єкти господарювання області налагодили торговельні стосунки з партнерами із 17 американських країн. В експорті Вінниччина співпрацює із 9 країнами, а в імпорті – із 14.

Обсяги експорту товарів за січень–липень 2013р. становили 24 млн.дол. США і збільшились, порівняно з січнем–липнем 2012р., в 2 рази, а імпорту – 5 млн.дол. і зменшились на 36%.  Баланс зовнішньої торгівлі стабільно продовжує залишатись позитивним і становить 19 млн.дол., що свідчить про перевагу експортних операцій над імпортними.

Найбільшими торговельними партнерами в експорті товарів є Вірґінські острови (Брит.), Ґватемала та США. До Вірґінських островів (Брит.) експортувалась, в основному, олія соняшникова; до Ґватемали – електричні машини та устаткування, до США – мед натуральний, спирт етиловий, казеїн, прилади та апарати і електричні машини та устаткування.

Найбільшими імпортерами товарів є США, Аргентина, Бразілія та Чілі. В США Вінниччина закуповує наземні транспортні засоби, сільськогосподарську техніку та фармацевтичні товари, в Аргентині та Чілі – свіжі плоди та соки плодові, в Бразілії – соки плодові та лікарські засоби.

 

Перший заступник начальника                                                                                      С.В. Рибалко

 

Довідки за телефоном: (0432) 52 57 71

 

При використанні статистичної інформації посилання на Головне управління статистики обов'язкове
©
 Головне управління статистики у Вінницькій області
Розробник сайту: управління інформаційних технологій Головного управління статистики у Вінницькій області