ШАНОВНІ РЕСПОНДЕНТИ! З 1 СІЧНЯ 2023 РОКУ СТАТИСТИЧНА ТА ФІНАНСОВА ЗВІТНІСТЬ ПОДАЄТЬСЯ ВИКЛЮЧНО В ЕЛЕКТРОННІЙ ФОРМІ.
05.02.2013р. в актовому залі Головного управління статистики о 1000 відбудеться інструктивна нарада з питання «Порядок складання статспостереження по ф.№50-сг  «Основні економічні показники роботи с/г підприємства»
До дня машинобудівника. Робота підприємств машинобудування у Вінницькій області Печать
Прес-випуски 2011 - Прес-випуски вересень 2011 року
20.09.2011 14:26

Основу машинобудування Вінниччини складають підприємства верстатобудівної, інструментальної, приладобудівної, автомобільної промисловості, заводи, що випускають обладнання для сільського, будівельного та комунального господарства, для легкої та харчової промисловості.

Машинобудівний комплекс області, як і в попередні роки, є третім за обсягами реалізованої промислової продукції, його питома вага складає 5,0%.

В структурі машинобудування області 77,6% обсягу припадає на виробництво машин та устаткування, 15,6% – на виробництво електричного, електронного та оптичного устаткування та 6,8% – на виробництво транспортних засобів та устаткування.

Найбільш вагомий внесок у роботу машинобудівної галузі області вносять: ВАТ по виробництву доїльного обладнання “Брацлав” та ВАТ “Маяк” (по 15%), ЗАТ “Калинівський машинобудівний завод” та ВАТ “Барський машинобудівний завод” (по 9%), ЗАТ “Вінницький агрегатний завод” (5%), Жмеринський ТОВ “Експрес” (4,5%), ВАТ “Могилів-Подільський машинобудівний завод” (3,9%).

Підприємства машинобудування за підсумками 2010р. збільшили обсяги виробництва промислової продукції на 28,5%.

У поточному році протягом восьми місяців в порівнянні з аналогічним періодом 2010 року спостерігається уповільнення зростання обсягів виробництва продукції на підприємствах машинобудування. Водночас, проти січня–серпня 2010р. індекс виробництва склав 101,9%.

Спостерігається збільшення виробництва насосів для паливно-мастильних матеріалів, яке зросло на 30,5%, насосів відцентрованих для перекачки рідин інших та підйомників рідин – на 5,2%.

У виробництві сільськогосподарської техніки в 2,7 раза зросло виробництво розпушувачів та культиваторів. Проте, майже на третину зменшився випуск машин для внесення добрив.

В порівнянні з січнем–серпнем 2010р. на 31,5% збільшився випуск приладів для опалення приміщень та обігрівання ґрунту.

У виробництві електричних машин і апаратури зросло виробництво приладів електричних охоронної та пожежної сигналізації на 7,4%, апаратури електричної низьковольтної – на 6,5%.

Проти січня–серпня 2010р. на підприємствах з виробництва контрольно-вимірювальної апаратури збільшився випуск газомірів в 1,9 раза, приладів для вимірювання фізичних та хімічних величин – більше, ніж на третину.

Заступник начальника                                                                   С.В. Рибалко

Обновлено 20.09.2011 15:20
 

При використанні статистичної інформації посилання на Головне управління статистики обов'язкове
©
 Головне управління статистики у Вінницькій області
Розробник сайту: управління інформаційних технологій Головного управління статистики у Вінницькій області