ШАНОВНІ РЕСПОНДЕНТИ! З 1 СІЧНЯ 2023 РОКУ СТАТИСТИЧНА ТА ФІНАНСОВА ЗВІТНІСТЬ ПОДАЄТЬСЯ ВИКЛЮЧНО В ЕЛЕКТРОННІЙ ФОРМІ.
05.02.2013р. в актовому залі Головного управління статистики о 1000 відбудеться інструктивна нарада з питання «Порядок складання статспостереження по ф.№50-сг  «Основні економічні показники роботи с/г підприємства»
Робота підприємств харчової промисловості Вінниччини Печать
Прес-випуски 2011 - Прес-випуски серпень 2011 року
18.08.2011 10:56

Пріоритетним напрямком в обсягах реалізації промислових підприємств Вінниччини є виробництво харчових продуктів та напоїв (більше половини загальнообласної реалізації). Показово, що в структурі харчової промисловості, як і раніше, лідирує реалізація інших харчових продуктів, молочних продуктів та напоїв – на їх долю припадає, відповідно, 29,2, 20,1 та 17,9% реалізації харчової продукції. У виробництві інших харчових продуктів половина обсягів реалізації належить цукроварінню, що обумовлено специфікою регіону. Питома вага реалізації з перероблення та консервування овочів та фруктів – 10,8%, виробництва м’яса та м’ясопродуктів – 9,1%, олії та тваринних жирів – 7,9%. Незначна доля (3,8%) реалізації продуктів борошномельно-круп’яної промисловості обумовлена роботою підприємств на давальницьких засадах (понад 40% підприємств цієї галузі). За січень–червень 2011р. підприємствами області реалізовано харчової продукції на 4032,1млн.грн.

На підприємствах з виробництва харчових продуктів, напоїв зменшення обсягів продукції проти  січня–липня 2010р. становило 11,6%.

У молочній промисловості в порівнянні з січнем–липнем 2010р. майже на дві третини зменшився випуск молока згущеного, на 24–42% – сирів жирних та  кисломолочних, на 2–3% – вершків та молока і вершків сухих. Проте, в 1,6 раза зросло виробництво молоковмісних продуктів, до 5% – масла вершкового, молока обробленого рідкого та продуктів кисломолочних. У м’ясній промисловості спостерігалось зростання виробництва в 1,5–1,6 раза яловичини, телятини свіжої чи охолодженої та свинини свіжої чи охолодженої, на 27% – виробів ковбасних. Водночас, на 34% скорочено випуск м’яса та субпродуктів харчових свійської птиці морожених, на 17% – м’яса і субпродуктів харчових свійської птиці свіжих чи охолоджених та на 4% – напівфабрикатів м’ясних. На підприємствах з виробництва жирів на 2–15% збільшився випуск олії соняшникової  рафінованої та нерафінованої, однак скоротилось  виробництво маргарину і продуктів аналогічних на 0,3%. У промисловості з перероблення та консервування овочів та  фруктів випуск соків натуральних складає понад чверть рівня січня–липня 2010р. Виробництво соків концентрованих скорочено на 18%, джемів, пюре, желе фруктового – на 6%, проте, на 14% збільшився випуск овочів, фруктів консервованих з додаванням оцту. На підприємствах з виробництва напоїв на 45% зменшилось виробництво спирту етилового неденатурованого. Випуск горілки та інших міцних спиртових напоїв, лікерів, настоянок, слабоалкогольних напоїв скорочено на 10–11%, вод мінеральних та газованих непідсолоджених,  вод газованих з додаванням  цукру – на 9–17%. Проти січня–липня 2010р. рівень виробництва кетчупів, спредів складає 42–26%. Виробництво круп та шоколаду та інших продуктів харчових з вмістом какао скоротилось на 19–16%, майонезу та соусів емульгованих – на 4%, виробів здобних – на 2%.

Підприємствами галузі у звітному періоді на давальницьких умовах виготовлено 68,3тис.т олії соняшникової нерафінованої (92,5% загального випуску),  13,4тис.т (99,9%) – шоколаду та інших продуктів харчових з вмістом какао, 28,0тис.т (94,9%) – виробів кондитерських з цукру без вмісту какао, 5,3тис.т (19,5%) – маргарину та продуктів аналогічних.


Заступник начальника                                                             С.В.Рибалко

 

При використанні статистичної інформації посилання на Головне управління статистики обов'язкове
©
 Головне управління статистики у Вінницькій області
Розробник сайту: управління інформаційних технологій Головного управління статистики у Вінницькій області