Запрошуємо Вас до подання статистичної та фінансової звітності в електронному вигляді. ***** З 2013 року у статистичну діяльність впроваджено нову редакцію національного класифікатору України  ДК 009:2010 "Класифікація видів економічної діяльності" (перекодування на КВЕД-2010 обов'язкове для всіх суб'єктів господарювання, детально див. розділ "До уваги респондентів") ***** У рубриці "До уваги респондентів"розміщено посилання на арифметичний та логічний контроль по формах ДДС які можуть надаватись в електронному вигляді.
05.02.2013р. в актовому залі Головного управління статистики о 1000 відбудеться інструктивна нарада з питання «Порядок складання статспостереження по ф.№50-сг  «Основні економічні показники роботи с/г підприємства»
Стан та тенденції розвитку підприємств харчової промисловості Друк
Прес-випуски 2014

За даними Головного управління статистики у Вінницькій області, понад 20,0% промислових підприємств–юридичних осіб Вінниччини займаються виробництвом харчових продуктів та напоїв. Понад 80,0% підприємств харчової промисловості складають малі підприємства, з яких три чверті становлять мікропідприємства. В галузі спостерігається динаміка до зростання кількості малих підприємств та, особливо, мікропідприємств.

В харчовій промисловості зайнято більше 21 тис.осіб (що становить більше третини зайнятих в промисловості області), з яких майже 2 тис.осіб зайнято на малих підприємствах. Більше половини працюючих в галузі зосереджено на підприємствах м’ясної та молочної промисловості.

За 2013 рік підприємствами харчової промисловості області реалізовано 13,4 млрд.грн. промислової продукції (52,4% до загального обсягу реалізованої промислової продукції), що на 13,8% більше в порівнянні з попереднім роком.

Рівень рентабельності операційної діяльності підприємств харчової промисловості є нижчим середнього показника по промисловості області (3,7% проти 4,8%). Водночас, вище середньогалузевого рівня є рентабельність підприємств з перероблення та консервування фруктів і овочів (8,3%), з виробництва продуктів борошномельно-круп’яної промисловості (4,4%), м’ясної промисловості (4,3%).

Заступник начальника                                                                           О.В.Шевченко

Довідки за телефоном: (0432) 52 57 63

Останнє оновлення на Четвер, 16 жовтня 2014, 10:47
 

При використанні статистичної інформації посилання на Головне управління статистики обов'язкове
©
 Головне управління статистики у Вінницькій області
Розробник сайту: управління інформаційних технологій Головного управління статистики у Вінницькій області