ШАНОВНІ РЕСПОНДЕНТИ! З 1 СІЧНЯ 2023 РОКУ СТАТИСТИЧНА ТА ФІНАНСОВА ЗВІТНІСТЬ ПОДАЄТЬСЯ ВИКЛЮЧНО В ЕЛЕКТРОННІЙ ФОРМІ.
05.02.2013р. в актовому залі Головного управління статистики о 1000 відбудеться інструктивна нарада з питання «Порядок складання статспостереження по ф.№50-сг  «Основні економічні показники роботи с/г підприємства»
До Дня фізичної культури та спорту Печать
Прес-випуски 2014 - Прес-випуск вересень 2014 року
10.09.2014 17:10

Головне управління статистики у Вінницькій області повідомляє:

Гостроту сучасного життя з його повсякденними стресами, перевантаженістю, інформаційним засиллям можливо пом’якшити лише завдяки заняттям фізичною культурою та спортом.

В області приділяється увага розвитку фізичної культури та спорту. Загальна кількість осіб, що впродовж 2013 року займалася усіма видами фізкультурно-оздоровчої роботи, становила майже 224 тис., більшість з них – це діти та молодь. 86 тис. (або 39%) мешканців області задіяні фізкультурно-оздоровчою роботою у сільській місцевості.

Всіма видами спорту у минулому році займалося близько 26 тис. осіб, з яких чверть складають жінки. Понад 22 тис. осіб (85%) віддають перевагу літнім видам спорту. Зокрема, 6,7 тис. спортсменів (26%) займаються футболом, 3,6 тис. (14%) – волейболом, 2,0 тис. (8%) – легкою атлетикою, 1,4тис. (5%) – баскетболом, 1,3 тис. (5%) – боксом.

У 63 дитячо-юнацьких школах, школах Олімпійського резерву та школі вищої спортивної майстерності у 2013 році навчалося майже 22 тис. дітей та молоді. Школами було підготовлено майже 6 тис. спортсменів II, III та юнацьких розрядів, 311 спортсменів I розряду, 219 кандидата у майстри спорту України, 18 майстрів спорту України та 9 майстрів спорту України міжнародного класу.

У сфері фізичної культури та спорту  області у минулому році працювало 2647 штатних  працівників, з них майже 36% – у сільській місцевості. Серед штатних працівників майже кожна четверта – жінка. Із загальної кількості  1662 осіб (або 63%) працюють у навчальних закладах, 444 осіб (17%) – це тренери-методисти та викладачі, тренери зі спорту, 195 осіб (7%) – працівники спортивних шкіл.

До послуг спортсменів та фізкультурників області 37 стадіонів з трибунами на 1500 місць і більше, 1687 спортивних майданчиків, 514 майданчики з тренажерним обладнанням, 451 футбольне поле, 14 тенісних кортів, 24 плавальних басейни тощо.

Сприяють проведенню спортивної роботи в області 3 центри «Спорт для всіх» та 4 дитячо-підліткових фізкультурно-спортивних клубів за місцем проживання.

У сфері фізичної культури та спорту у 2013 році було використано 87,9 млн.грн.  Зокрема, фінансування з державного бюджету склало 6%, з місцевих – 75%,  спонсорська допомога та інші джерела фінансування – 19%. Слід зауважити, що для розвитку фізичної культури та спорту в області було використано майже стільки ж коштів, як у минулому році.

У міжнародних змаганнях з олімпійських видів спорту найбільше відзначилися Анна Письменська (бронзова призерка зі стрибків у воду на чемпіонаті Європи з водних видів спорту у Берліні (Німеччина) та Коба Джойс (срібна призерка ІІ літніх юнацьких  Олімпійських ігор з бігу на дистанцію 200 метрів в м.Нанкін (Китай).

Яскравими перемогами Вінницьких спортсменів завершились Кубок України з дзюдо в Сумах (золото та срібло відповідно вибороли Олена Ніщета та Іванна Стецун) та чемпіонат України з веслування на байдарках і каное в Дніпропетровську (призерами стали Роман Копистянський, Світлана Римкевич, Стецюк Богдан, Жмуцький Павло, Інна Корольова та Алла Присяжнюк).

Важко переоцінити роль спорту в суспільстві, який пропагує здоровий спосіб життя та виховує у молоді працелюбнісь, мужність, патріотизм.

 

Перший заступник начальника                                                                            С.В. Рибалко

 

Довідки за телефоном: (0432)  52 57 65

 

При використанні статистичної інформації посилання на Головне управління статистики обов'язкове
©
 Головне управління статистики у Вінницькій області
Розробник сайту: управління інформаційних технологій Головного управління статистики у Вінницькій області