ШАНОВНІ РЕСПОНДЕНТИ! З 1 СІЧНЯ 2023 РОКУ СТАТИСТИЧНА ТА ФІНАНСОВА ЗВІТНІСТЬ ПОДАЄТЬСЯ ВИКЛЮЧНО В ЕЛЕКТРОННІЙ ФОРМІ.
05.02.2013р. в актовому залі Головного управління статистики о 1000 відбудеться інструктивна нарада з питання «Порядок складання статспостереження по ф.№50-сг  «Основні економічні показники роботи с/г підприємства»
До міжнародного дня театру Печать
Прес-випуски 2014 - Прес-випуски березень 2014 року
24.03.2014 17:07

27 березня весь світ відзначає день театру, встановлений у 1961 році IX конгресом  Міжнародного інституту театру. Споконвіку театр мав виключно важливе етичне і художнє значення, ніс в суспільство ідеї гуманізму і добра, сприяв формуванню естетичного смаку, розширенню кругозору.

Сьогодні на Вінниччині діє 2 професійних театри – обласний український академічний музично-драматичний театр ім. М.К. Садовського та академічний облас-ний театр ляльок «Золотий ключик». В музично-драматичному театрі спектаклі грають українською мовою, тоді як в театрі ляльок – як українською, так і російською мовами.

У 2013 році театрами Вінниччини було показано 825 спектаклів, більша половина яких (63%, або 522 спектакля) проведено на стаціонарній сцені, кожний четвертий – виїзний у межах свого міста і кожний десятий ­– гастрольний у межах України. Для сільських жителів проведено 30 спектаклів, що складає 4% від їх загального числа.

За минулий рік постановки театрів області подивилися майже 132 тис. глядачів, у тому числі спектаклі на стаціонарі відвідало 90 тис. глядачів, виїзні у межах свого міста – 23 тис., а в межах України – 19 тис. глядачів. Порівняно із 2012 роком кількість відвідувачів театральних заходів зменшилась на 11 тис. осіб.

Загальна кількість місць в залах для театральних глядачів складає 850. Музично-драматичний театр окрім основного залу має додаткову сцену, що дозволяє ставити спектаклі в камерній обстановці. Рівень забезпеченості місцями в залах для глядачів в музично-драматичному театрі складає 20 місць, театрі ляльок – 3 місця у розрахунку на 10000 осіб населення міста Вінниці.

Усього в галузі театрального мистецтва задіяно 206 штатних працівників, з числа яких, половину (або 106 осіб) складає художній та артистичний персонал.

Діючий репертуар обласного українського академічного музично-драматичного театру ім. М.К.Садовського у минулому році поповнився 4 новими виставами – «Трамвай бажання», «Назар Стодоля», «Рисове зерно» та казкою «Квітка з чарівної рукавички».

Вінницький театр ляльок є одним з найстаріших лялькових в Україні – він був заснований ще у жовтні 1937 року. У 2013 році діючий репертуар театру поповнено новими різножанровими спектаклями та іншими творами театрального мистецтва, серед яких – «Хочу місяць!», «Стариган із крилами», «Як Їжачок Новий рік зустрічав».

У 2013 році театр здобув почесні дипломи на Першому Міжрегіональному фестивалі театрів ляльок (Росія), диплом переможця у номінації «Кращий дебют» за виставу «Хочу місяць!» на другому Всеукраїнському огляді-конкурсі театрів ляльок «Прем’єри сезону” УНІМА (Україна) та друге місце за виставу «Стариган із крилами» на VІІІ Міжнародному фестивалі театрів ляльок «Подільська лялька».

Пріоритетним напрямом роботи колективу залишається благодійництво. У 2013 році театр взяв участь у акціях приурочених до Міжнародного дня захисту дітей, Міжнародного дня інвалідів та до Різдвяних  свят.

Значну увагу колектив театру приділяє роботі з обдарованими дітьми та молоддю. На базі театру діє гурток театрального мистецтва, учасники якого, взяли участь у Міжнародному дитячому фестивалі «Сонце, радість, красота» (м.Несебр, Болгарія) й отримали вищу нагороду фестивалю «За акторську майстерність».

 

Перший заступник начальника                                                                         С.В. Рибалко

 

Довідки за телефоном:(0432) 52 57 65

 

При використанні статистичної інформації посилання на Головне управління статистики обов'язкове
©
 Головне управління статистики у Вінницькій області
Розробник сайту: управління інформаційних технологій Головного управління статистики у Вінницькій області